Stuur een bericht

Nieuws

Terug

Mantelzorg doe je samen, thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november 2017 wordt de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gehouden in het Pagedal in Stadskanaal. Mantelzorgers uit de gemeente Stadskanaal zijn van harte welkom. Wethouder Francis Boen zal, namens de gemeente, zijn waardering uitspreken over mensen die voor hun naaste zorgen.
Het middagprogramma start om 14.00 uur en is om 16.45 uur afgelopen. De avond start om 18.30 en loopt door tot 21.15 uur.
Onder het genot van een kop koffie of thee is er gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. Ook zijn er vrijwilligers en professionals om een praatje mee te maken. Voor wie dat wil zijn er verschillende workshops.
In de middag: 1. Bewegen en ontspannen, oftewel De Kunst van Bewegen en  2. Zorgen voor iemand met een psychische stoornis.
’s Avonds komen andere onderwerpen aan de orde: 3. Mantelzorg en financiën of 4. Tips en trucs voor mantelzorgers, die thuiszorgen.
Een mantelzorger zorgt voor iemand in de gemeente Stadskanaal. Is ouder dan 18 jaar. De zorg duurt langer dan 3 maanden en is meer dan 8 uur per week. Onder deze voorwaarden kunnen mantelzorger in aanmerking komen voor de gemeentelijke Mantelzorgwaardering.

Aanmelding tot 22 oktober, is noodzakelijk indien u nog niet staat ingeschreven als mantelzorger.
Meer informatie of aanmelden voor de waardering tot 22 oktober via: 0599 – 635 999 of www.mantelzorgpoort.nl