Stuur een bericht

Nieuws

Nieuws van en over het Steunpunt Mantelzorg vindt u op deze pagina.

Symposium Parkinson en Parkinsonisme

Op donderdag 21 juni wordt er in theater Geert Teis een symposium Parkinson en Parkinsonisme gehouden. Inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving, middenstanders, (zorg)professionals, vrijwilligersorganisaties, wijkverenigingen en iedereen die interesse heeft in of te maken heeft met......(lees meer)

Mantelzorg doe je samen, thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg

Op vrijdag 10 november 2017 wordt de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gehouden in het Pagedal in Stadskanaal. Mantelzorgers uit de gemeente Stadskanaal zijn van harte welkom. Wethouder Francis Boen zal, namens de gemeente, zijn waardering uitspreken over mensen die voor hun naaste zorgen. Het......(lees meer)

Mantelzorgmaatje, veelzijdig vrijwilligerswerk voor iedereen

Als mantelzorgmaatje verlicht je het werk van de mantelzorger Dag en nacht voor iemand zorgen valt niet altijd mee, ook al gaat het om je eigen partner of kind. Het komt regelmatig voor dat een mantelzorger overbelast is of dat dreigt te worden. Als vrijwilliger kun je helpen om dit......(lees meer)

Belastingvoordelen voor mensen met een ziekte of beperking

Het kan nog steeds: zorgkosten terug via de belasting Leven met een ziekte of beperking brengt extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld voor zorg, vervoer, hulpmiddelen of extra gezinshulp. Die kosten zijn voor een deel nog steeds aftrekbaar via de belasting. De website Meerkosten.nl legt......(lees meer)

Lotgenotengroep Dementie

Sinds anderhalf jaar komt de lotgenotengroep dementie bij elkaar  in De Spont, Gandhiplein 3 in Stadskanaal. Alle deelnemers zijn mantelzorger en hebben een dementerende partner. De lotgenoten delen hun ervaringen en dat geeft  veel steun en begrip. Voorop staan respect,......(lees meer)

Helpdesk Zorgaanbieders nu ook voor knelpunten bij regelen palliatieve zorg

Het is belangrijk dat mensen aan het einde van hun leven kunnen overlijden op de plek van hun voorkeur. Mensen in de laatste levensfase en hun naasten moeten dan zo min mogelijk last hebben van zaken die daarvoor geregeld moeten worden. Door de grote keuzevrijheid zijn er nogal wat......(lees meer)

Mentorschap Noord

Stichting Mentorschap Noord werkt in de provincies Gromningen, Friersland en Drenthe. Wij adviseren en ondersteunen bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Mentorschap Noord werkt met vrijwillige mentoren. Zij krijgen scholing en ondersteuning......(lees meer)